4-leukste-citytrips-2018

Dit zijn de 4 leukste Europese citytrips voor 2018

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe reisplannen. Want zeg nu zelf: een betere investering dan een lekkere getaway bestaat er niet, toch? Reden genoeg dus om even wat frisse reisinspo op te doen. We brengen de 4 allerleukste Europese citytrips voor 2018 voor je in kaart.

 

Originele citytrips binnen Europa

Hoewel afvallen en meer naar de sportschool gaan best goede voornemens zijn, kan het natuurlijk altijd beter. Meer reizen, meer van de wereld zien: is dat niet wat je pas écht gelukkig maakt? Geen twijfel dat Barcelona, Londen en Parijs fijne citytrip bestemmingen zijn, maar grote kans dat je hier al eens rond hebt geslenterd. Tijd dus om wat nieuwe stedentrips aan het lijstje toe te voegen. We presenteren je: de 4 leukste citytrips voor 2018.
 

1. Citytrip Málaga

4-leukste-citytrips-2018

Málaga ligt aan de Costa del Sol, daar waar de zon altijd schijnt dus. En dat is niet het enige wat deze Zuid-Spaanse havenstad tot een waar paradijsje maakt. De stad bruist van het leven, staat bekend om de goede feestjes, bijzondere culturele spots, fijne zandstranden en de allerlekkerste tapas. Oh, en winkelen kun je er ook nog eens als de beste. Bij de boetiekjes in havengebied Muelle Uno, bijvoorbeeld. Flaneer over de hippe promenade van datzelfde havengebied of strijk neer bij een van de vele bodega’s in de historische binnenstad. Kortom: strand, tapas en veel mooiigheid. What are you waiting for?
 

2. Citytrip Porto

4-leukste-citytrips-2018

Photo by REISJUNK

Kleurrijke met azulejos betegelde huisjes, smalle straatjes en overheerlijk eten: een citytrip Porto moét in 2018 op je must-visit lijst staan. In de Portugese havenstad is het bijzonder goed toeven. Wandel door het historische centrum, vergaap je aan de indrukwekkende barokke kerken (zoals de Igreja da Sé) of zet het op ‘t shoppen. Leuke boetiekjes en conceptstores in overvloed hier, namelijk. Bijkomen van al het winkel- en sightseeing geweld doe je in één van de leuke barretjes met een fijne wijn of natuurlijk – een glaasje Port.
 

3. Citytrip Nice

4-leukste-citytrips-2018

Een citytrip Nice is pas écht nice (flauw). Want daar aan de Côte d’Azur is waar het allemaal gebeurt. Overal waar je in Nice loopt proef je gewoon de allure van de Franse Rivièra. Nice bezit al die elementen die je in een Zuid-Franse stad hoopt terug te zien. Een kustlijn om bij weg te dromen, schattige smalle straatjes en een historisch centrum met Instagram-waardige pastelkleurige huisjes. Dat in combinatie met de drukte van de grote stad, extreem goed eten en een oase van alles dat luxe is zorgt voor een mix waar je nooit meer afscheid van wil nemen. Oh, en wil je nog meer van het jetset life proeven? Maak dan vooral ook uitstapjes naar Cannes en Monaco.
 

4. Citytrip Split

4-leukste-citytrips-2018

Split wordt ook wel ‘het Venetië van Kroatië’ genoemd. Een uitgestrekte boulevard, heerlijk zandstrand en palmbomen. Héél veel palmbomen. Ja, deze stad aan de Dalmatische kust heeft alle ingrediënten voor een zomerse citytrip. Met de voetjes van de vloer? Wijk dan even uit naar strand Bacvice. Daar ben je verzekerd van een overload aan leuke cocktailbars en clubs waar je je tot in de vroege uurtjes kunt vermaken.
 

En, welke stedentrips ga jij in 2018 sowieso maken?