Hotel-review-manzos-suites-zaandam

HOTEL REVIEW: Manzo’s Suites in Zaandam

Wil je jezelf een nachtje (of twee) écht even lekker laten vertroetelen? Dan moet je bij boetiekhotel Manzo’s Suites in Zaandam zijn. Wij verbleven een goddelijke nacht in een van de super-de-luxe Loft Suites en we kunnen je alvast één ding vertellen: dat was goe-hoed.

 

Manzo’s Suites’ eerste indruk

Om een memorabele citytrip te maken, hoef je echt niet altijd het vliegtuig te pakken. Ook in Nederland valt er méér dan genoeg te ontdekken. Maar om van je stedentrip in eigen land echt een beetje een happening te maken, is het wel zo leuk om in de betreffende stad een hotel te pakken. En het liefst dan ook nog een beetje een luxe hotel, waarbij een nacht je even helemaal uit je dagelijkse routine haalt. Zo’n hotel is het Zaandamse Manzo’s Suites dus. Nou ja, eigenlijk is dat nog een beetje een understatement. Want man, wat is dit hotel een pareltje.

Manzo’s Suites huist op De Dam, hét horecaplein van Zaandam dat wemelt van de leuke restaurantjes. Je kunt op twee manieren bij het hotel naar binnen, via de rustige achteringang of door het restaurant dat zich onder de suites bevindt. Wij kozen voor de laatste optie, het restaurant, waar je overigens ook nog eens gezellig kunt lunchen, dineren en van cocktails kunt nippen. Na eerst warm te zijn onthaald is het dan zover, en komen we aan bij onze suite. Loft Suite Three, om precies te zijn.
 
Hotel-review-manzos-suites-zaandam

 

De Suite

Wanneer we de kamer binnenlopen, kunnen we niet anders dan ons vergapen aan… Tja, aan alles eigenlijk wel. Want wow, wat een suite is dit! Het ronde bad dat in de vloer is verzonken, het majestueuze bed + flinke smart flatscreen ervoor, de meer dan uitnodigende regendouche die in de open badkamer pronkt. Maar ook zijn het de kleine details van de Loft Suite die ons hartje sneller laten kloppen. De leuk verpakte oordopjes en bonbonnetjes die we bij aankomst op het bed aantroffen, de sfeerverhogende verlichting en de ultra-zachte badjassen die al klaar hangen voor na de baddersessie.

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam
 
Eenmaal in de suite gesetteld hoefden we dan ook niet lang na te denken over onze volgende move. We lieten het bad vollopen, en ondergingen een heus spa-moment op de kamer. Volledig zen rolden we daarna zo het kingsize bed in, koppelden mijn tellie aan de smart tv en werkten twee filmpjes weg. Ja, wat moeten we zeggen… We nemen onze taak als hotel reviewers bijzonder serieus.
 
Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam
 
De volgende ochtend werden we zó uitgerust wakker, dat het leek alsof we een week lang aan één stuk geslapen hadden. En alsof het allemaal niet mooier kon, was daar het ontbijt. Een champagne ontbijt, dat als kersje op de taart ook nog eens op bed werd gebracht. En met de versgebakken broodjes, een heerlijk bereid omeletje, versgeperste jus en een zeer smakelijke latte was dat bepaald geen straf om naar binnen te werken.
 
Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

Hotel-review-manzos-suites-zaandam

 

Het eindoordeel

Wie er een nachtje écht even goed tussenuit wil en smacht naar wat luxe, moet eigenlijk vandaag nog een nacht in een van de Manzo’s Suites boeken. Mooi meegenomen is dat er in Zaandam en omgeving best wat te ondernemen valt. Zo heb je de gevierde trekpleister de Zaanse Schans in de buurt en kun je in het centrum goed shoppen. Amsterdam is op zo’n twintig minuten afstand van het hotel (OV en auto), dus een uitstapje naar onze hoofdstad is ook goed te doen. Manzo’s Suites is een écht luxe boetiekhotel, waarin je jezelf een nacht lang volledig in de watten kan leggen. In tegenstelling tot wat je zou denken, vallen de prijzen van de kamers (zowel de City Suites als de Loft Suites) trouwens hartstikke mee. De Loft Suites boek je bijvoorbeeld al vanaf zo’n €99 per nacht. Need we say more? Boeken maarrrr!
 
Manzo’s Suites
Dam 7, Zaandam
088-809 0500
info@manzosuites.nl