stedentrip-alleen-maken-berlijn

De 5 beste Europese stedentrips voor als je alleen op reis wilt

Soloreizen is een ding. Maar dat betekent niet dat je per sé met je backpack door Azië moet trekken. Ook in Europa zijn er genoeg toffe steden die perfect zijn om in je eentje te ontdekken. We zetten de 5 beste Europese stedentrips voor als je alleen op reis wilt op een rij.
 

Voordelen van alleen op reis

Alleen reizen heeft zo z’n voordelen. Want hoe lekker is het om met niemand rekening te hoeven houden en je eigen plan te kunnen trekken? Je leert als soloreiziger trouwens ook binnen no time mensen kennen. En dat kan dan weer héle onverwachtse wendingen opleveren. Huur een fiets, slaap in een hostel en leer mensen kennen of overnacht juist in een super-de-luxe 5-sterrenhotel voor wat serieuze you-time. It’s all up to you. Genoeg geblaat, we vertellen je wat de 5 leukste steden voor een solo stedentrip zijn.
 

1. Berlijn

stedentrip-alleen-maken-berlijn

Geen betere stad om solo te bezoeken dan wereldstad Berlijn. Waarom? Niet alleen kun je hier prima alleen dineren en uitgaan zonder vreemd aangekeken te worden, ook staat Berlijn bekend om z’n Supper Clubs. Ondergrondse restaurants bij mensen thuis, waar je dus op een unieke manier nieuwe mensen leert kennen. Op een zondag in Berlijn? Trek dan naar Neue Heimat in de wijk Friedrichshain. Hier vind je vanaf 12.00 uur live muziek, food trucks, een vlooienmarkt, lokale bierstands und mehr.
 

2. Praag

stedentrip-alleen-maken-berlijn

In Praag kom je backpackers van over de hele wereld tegen. Geef je op voor een gratis stadstour of vergaap je samen met de rest van het publiek aan de Astronomische Klok op de Old Town Square. Liever niet ‘s avonds in je eentje op pad? Meld je dan aan bij Sandman’s New Europe Tours voor een Tsjechische pubtour. Je wordt opgepikt bij je verblijf en duikt samen met andere reizigers het Praagse nachtleven in. Met al dat Tsjechische bier een leuke avond gegarandeerd.
 

3. Valencia

stedentrip-alleen-maken-berlijn

Strand, shoppen y más: de Spaanse stad Valencia is een fantastische stad om solo te trotseren. Bijna iedere week worden er in Valencia wel intercambio’s georganiseerd: een talenuitwisseling in een café of restaurant tussen locals en reizigers. Dé manier dus om op een leuke manier nieuwe mensen te leren kennen. Een populaire intercambio spot in Valencia is het Ubik Café.
 

4. Boedapest

stedentrip-alleen-maken-berlijn

Boedapest zit zó vol bezienswaardigheden en musea dat het hier moeilijk wordt om je te vervelen. Net als in Berlijn vind je hier veel underground bars, waar het dus prima in je eentje toeven is. Daarnaast staat Boedapest bekend om de vele thermaalbaden, waar je juist als je alleen bent ongegeneerd kunt relaxen en tot rust kunt komen.
 

5. Reykjavik

stedentrip-alleen-maken-berlijn

Relaxen in de Blue Lagoon, walvisspotten vanaf de oude haven: een bezoek aan de hoofdstad van IJsland is sowieso bucketlist-materiaal. Nieuwe mensen ontmoeten doe je bij het populaire restaurant onder soloreizigers Icelandic Bar, een van de vele evenementen in het muziek- en concertgebouw Harpa of bij de befaamde hotdogstand Bæjarins Beztu. Wel even goed om te weten: alcohol is in Reykjavik wel beheurlijk prijzig.
 

Voordelig op reis

Zou jij ook wel een stedentrip alleen willen ervaren? Bekijk hier de meest voordelige Europese stedentrips!