Valencia-city-guide

Valencia City Guide

Bezienswaardigheden zoals Ciudad de las Artes en Jardín del Turia, eindeloze zandstranden en talloos veel hotspots: Valencia is de stad waar het in 2017 allemaal gebeurt. In deze Valencia City Guide lees je welke spots en to-do’s je bij een Valencia stedentrip absoluut niet mag skippen.

 

STEDENTRIP VALENCIA

Valencia is een stad naar ons hart. Niet alleen vind je in de Spaanse stad de goddelijke combinatie van strand en een bruisend stadscentrum, ook is het hier net even wat relaxter toeven dan in Barcelona en Madrid. Valencia is nét wat kleinschaliger en daarmee dus ook een stad die je in een stedentrip prima kunt uitkammen. Groot, maar niet té groot. Ook is de stad wat ‘Spaanser’ (lees: de locals hebben Engels niet van huis uit meegekregen, dus is het communiceren vaak handen- en voetenwerk). Maar dat is dan ook juist de charme van de stad: je bevindt je hier in het échte Spanje. En aangezien onze Editor in Chief Stefanie er een liefje heeft en zo’n beetje 1000 keer per jaar naar de stad afreist, ben je bij NO NEED TO WANDER verzekerd van some serious inside information. Komt ie dan.
 

valencia-city-guide

 

VALENCIA HIGHLIGHTS

Valencia kent een tal van highlights die allemaal het bewonderen waard zijn. De bekendste toeristentrekker moet wel Ciudad de las Artes zijn: een verzameling van futuristische gebouwen aan het water. Nog zo’n aanrader is om een fiets te huren en door de stad en Jardín del Turia te sjezen. Net als dat je een bezoek aan Mercat Central (overdekte markt) niet mag overslaan, moet relaxen op stadsstrand Malvarrosa, je sowieso paella moet eten (komt officieel uit Valencia) en liters Agua de Valencia (best.cocktail.ever) en Horchata moet drinken. Neem trouwens ook vooral even een kijkje bij La Fabrica Hielo, een culturele hotspot gevestigd in een oude ijsjesfabriek waar telkens iets anders te doen en te aanschouwen is.
 

valencia-city-guide

 

ONTBIJTEN EN LUNCHEN IN VALENCIA

In Spanje is het ontbijt niet zo’n big deal. Het gros van de Valencianen drinkt op de vroege ochtend een kop koffie en schuift wat biscuitjes naar binnen. Lunchen is bij de Valencianen daarentegen een feestje. Net als in heel Spanje geldt namelijk dat de lunch (la comida) de belangrijkste en grootste maaltijd van de dag is. Als je het als een échte Valenciaan aan wilt pakken lunch je rond drie uur, maar vroeger aan tafel schuiven kan in de meeste lunchtentjes ook prima. Hoe dan ook vind je in de stad een overschot aan leuke ontbijt- en lunchtentjes, waar je gegarandeerd uren kunt blijven hangen.
 

Cafécito Valencia

valencia-city-guide-cafecito

In de hippe wijk Ruzafa zijn er genoeg leuke eetspots te vinden, maar bij Cafécito Valencia is het wel héél goed toeven. Bij Cafécito kun je lekker op het terras chillen, terwijl je ondertussen naar het kleurrijke decor gluurt en de lekkerste hapjes naar binnen schuift. Wij namen een biologische toast met hummus, gesmolten geitenkaas en pijnboompitjes. En hmm: die was goed.
 

Cafécito Valencia | Carrer del Pare Perera, 1
 

Dulce de Leche

valencia-city-guide-dulce-de-leche

Toen ik nog in Valencia woonde was het iedere week raak. Zat ik d’r weer, te knabbelen aan een to die for carrot cake, overheerlijke nutellataart of fantastische muffin. Want werp een blik op de pastries, taarten, gebakjes en verse smoothes van dit koffie- (slash ontbijt slash lunch) tentje en je wilt er nooit (maar dan ook echt nóóit) meer weg. De leuke mensen die in de Ruzafa hotspot komen en het net zo hippe interieur zijn een leuke bijkomstigheid.
 

Dulce de Leche | Carrer del Pintor Gisbert, 2
 

La Petit Brioche

la-petit-brioche-valencia

Voor een zacht prijsje uitgebreid ontbijten of gewoon in the mood voor een stukje hemelse zoetigheid? Dan zit je bij Valenciaanse hotspot La Petit Brioche wel goed. Dit lieflijke bakkerijtje zit op een paar minuten lopen van Calle Colón en combineert dus ideaal met een shopping spree. Niet alleen heeft La Petit Brioche een assortiment om je vingers bij af te likken en ontzettend fijne prijzen (denk 6 euro voor een ontbijt, 7 euro voor een lunch), maar ziet er ook nog eens interior wise érg appetijtelijk uit. Geniet binnen van een fijne temperatuur en stijlvolle ambiance of ‘descansar’ aan een van de tafeltjes buiten. Tip: de quiches zijn goddelijk en je vergeeft het jezelf nooit als je je tanden niet in de Nutella croissant hebt gezet.
 

La Petit Brioche | Calle Sorní 28
 

La Más Bonita

valencia-city-guide-la-mas-bonita

Lunchen is toch wel nog fijner als je het aan het strand kunt doen. Bij deze frisse hotspot drink je de meest heerlijke frappés en zijn de lunchgerechtjes om van te smullen. De witte muren en vrolijke azuurblauwe details geven de strandtent net dat extra beetje jeu. Overigens zit er ook een La Más Bonita in Ruzafa, maar die is naar horen zeggen van locals toch een stukje minder. Vamos a la playa, dus!
 

La Más Bonita | Passeig Marítim de la Patacona, 11
 

SHOPPEN IN VALENCIA

Als je voor een shopsessie in Valencia de grote stores wilt meepakken ga je naar Calle de Colón. Hier vind je winkels zoals Zara, Mango, Massimo Dutti y más. Ben je meer van de boetiekjes? Dan is het hippe wijkje Ruzafa je go-to. Hier vind je super veel concept stores en winkels met de wat onbekendere merkjes. Let wel: hier blijf je eindeloos ronddwalen.
 

DINEREN IN VALENCIA

 

ONION

valencia-city-guide-onion-burger-studio

Net zo’n burgerfanaat als ik? Dan moet je in Valencia sowieso naar ONION. In dit hippe burgertentje werk je binnen of op het terras de allerlekkerste hamburgers naar binnen.
 

ONION | Calle Ciscar, 20
 

Petit Bistro

valencia-city-guide-petit-bistro

In het oude centrum van Valencia vind je het romantische dakterras Petit Bistro Terrace. Met uitzicht over de mooiste highlights van Valencia geniet je hier van nacho’s, appetijtelijke salades en fijne burgertjes. Of het nu alleen borrelen wordt of je er lekker gaat smikkelen: Petit Bistro is sowieso een must-visit.
 

Petit Bistro | Carrer dels Cavallers, 3
 

Mercado Colón

valencia-city-guide-mercado-central

Of je er nu gaat ontbijten, lunchen of dineren: een bezoek aan Mercado de Colon is áltijd een goed idee. In dit pareltje van een gebouw wemelt het van de leuke spots waar je goed kunt drinken, tapas snacken of (avond)eten.
 

Mercado Colón | Carrer de Jorge Juan, 19
 

Paella aanraders

valencia-city-guide

Bij menig Spaanse familie is de zondagmiddag hét moment om gezellig met z’n allen van paella te smullen. Dit van oorsprong Valenciaanse gerecht eet je in de stad het lekkerst bij VLUE Arribar aan het strand of Casa Carmela.
 

VLUE Arribar | Marina Real Juan Carlos I
 

Casa Carmela | Calle Isabel de Villena 155
 

CLUBBEN IN VALENCIA

 

Marina Beach Club

valencia-city-guide-marina-beach-club

Een imponerende infinity pool, fancy loungehoekjes en ontzettend knappe mensen: van je cocktail nippen in Marina Beach Club is niet bepaald een straf. De open air club ligt aan de haven van Las Arenas en is met z’n fijne deuntjes en ultrastijlvolle setting hét jetset-adres van de stad. Liever overdag in Marina Beach Club flaneren? No problemo. Drink een drankje in de poolbar, eet wat bij het restaurant of daal neer op één van de fijne ligbedjes. Overdag een bedje bij het zwembad reserveren kost je €50, waarvan €15 borg is en je voor €35 drankjes kunt bestellen. Je kunt dan rekenen op een bedje, handdoek en toegang tot het zwembad.
 

Marina Beach Club | Carrer Marina Real Juan Carlos I
 

L’Umbracle

valencia-city-guide-lumbracle-terraza

Als je openluchtclub L’Umbracle binnenloopt voel je het al: dit gaat een magische avond worden. In de zomermaanden kun je in deze openluchtclub tot in de vroege uurtjes met de voetjes van de vloer tussen de palmbomen en onder de sterrenhemel. Want met die fijne afwisseling van housemuziek en Spaanse knallers weet je dat het met dat dansen wel goed komt. In de kelder van L’Umbracle vind je Mya, een club die uit twee ruimtes bestaat en ook in de wintermaanden geopend is.
 

L’Umbracle | Av. del Professor López Piñero, 5
 

High Cube

valencia-city-guide-high-cube

Nog zo’n fijne (semi-)openluchtclub. Want ja, als je ergens goed in de buitenlucht kunt stappen, dan is het wel in Valencia. In deze club aan het strand is het eveneens prima toeven. High Cube is iets kleiner dan bovengenoemde twee, maar daarmee ook gelijk wat intiemer. Net als in de andere twee clubs vind je hier zowel toeristen als locals: een perfecte mix die een leuke sfeer oplevert. De heerlijke muziek en stijlvolle setting maken een stapavond in High Cube tot een waar feestje.
 

High Cube | Carrer de la Marina, 5
 
En, hebben we je al kunnen overtuigen? Boek vandaag nog een retourtje stedentrip Valencia!
 
PS. Nog meer Valencia tips? Check hier welke locally loved lekkernijen je in Valencia hoe dan ook moet nuttigen.