Milaan-city-guide

Milaan City Guide

In Milaan heb je aan couture en luxueuze hotspots geen gebrek. Maar adresjes vinden die naast ‘hot’ ook nog een beetje betaalbaar zijn is in deze Italiaanse stad daarentegen best wel een uitdaging. In deze Milaan City Guide zetten we onze favoriete plekjes en to do’s voor je op een rij.
 

HIGHLIGHTS IN MILAAN

Natuurlijk weet je dat als je in Milaan bent je befaamde highlights zoals de Duomo, Castello Sforzesco en Galleria Vittorio Emanuele moet bezichtigen. Wat je misschien minder goed weet is waar je moet zijn om enigszins betaalbaar op de leukste plekjes te kunnen toeven. That’s where NO NEED TO WANDER comes in. Wij brachten het weekend in Milaan door en verzamelden voor jou de fijnste adresjes.
 
Milaan-city-guide
 

VERVOER

Wie een weekend in Milaan is komt er al snel achter dat de leukste spots verspreid door de stad liggen. Gelukkig is het net zoals in de meeste grote steden in Milaan extreem makkelijk om de metro te pakken. Onze tip: koop voor €4,50 een dagpas, waarmee je 24 uur lang de stad door kunt sjeezen. Wil je het iets sportiever aanpakken? Huur dan een fiets via het stadsfietssysteem BikeMi. Via de app of website van BikeMi sluit je een dagabonnement af en kun je gebruik kunt maken van de vierduizend (elektrische) fietsen die verspreid staan over de tweehonderd geautomatiseerde stations. Je kunt de fiets iedere keer aaneengesloten voor maximaal 30 minuten huren tegen een tarief van 50 cent per half uur. Binnen het half uur moet de fiets trouwens ook wel weer in een van de fietsstations geplaatst zijn, anders staat er een boete op. De kosten worden hoger als je de twee uur gepasseerd bent.
 

ONTBIJTEN OF LUNCHEN IN MILAAN

 

OTTIMOMASSIMO

Milaan-city-guide

Als je in de buurt van de kathedraal (Duomo) bent mag je ontbijt slash lunchspot OttimoMassimo
niet overslaan. In dit hippe eettentje vind je niet alleen heerlijke broodjes, maar ook bijvoorbeeld een brede range van salades en verse fruitcups. Ook niet onbelangrijk: de latte’s en cappuccino’s smaken bij OttimoMassimo zoals je altijd al fantaseerde dat ze in Italië zouden smaken.

OttimoMassimo | Via Spadari, ang. via Victor Hugo
 

SHOPPEN IN MILAAN

Met een goedgevulde portemonnee op zak is shoppen in Milaan een feestje. Toch kun je in de modestad ook prima scoren als je geen duizenden euro’s te spenden hebt. Zo vind je in de straat Corso Buenos Aires de welbekende modeketens zoals H&M en Zara, en kun je in de wijk Brera in straten Via Solferino en Corso Garibaldi leuke unieke boetiekjes verwachten. Als je trouwens toch in Brera rondscharrelt mag je een bezoek aan Milaan’s beste ijssalon Amorino niet aan je voorbij laten gaan. Want hoewel je bijna overal in Milaan best een lekker ijsje op de kop kunt tikken, worden bij Amorino de bolletjes in de vorm van een roosje op je hoorntje gedaan (hallo leuke Insta-shot). Heb je echte serieuze knaken om uit te geven? Zet dan koers naar de straten Montenapoleone, Via Manzoni en Via Della Spiga, beter bekend als de ‘gouden driehoek’ van Milaan.
 

APERITIVO IN MILAAN

 

10 CORSO COMO

Milaan-city-guide

Rond een uur of 17 is het in Italië tijd voor een aperitivo. Een moment om onder het genot van smakelijke hapjes een alcoholisch drankje te nuttigen. Een tikje fancier dan de gemiddelde osteria is concept store en restaurant 10 Corso Como. En hoewel het restaurant in de uitgaansstraat op opzichzelfstaand al erg mooi is, is het vooral de groene tuin die de spot magisch maakt.
 
10 Corso Como | Corso Cosmo, 10
 

DINEREN IN MILAAN

 

FABBRICA

Milaan-city-guide

Een authentieke Italiaanse setting gegoten in een modern hoesje: als je in de buurt van Corso Como bent is dineren bij Fabbrica een échte must. Bij dit onder locals populaire restaurant schuif voor je voor een zacht prijsje de lekkerste pizza’s en pasta’s naar binnen. De pizza’s zijn bij Fabbrica zoals je ze in Italië het liefste proeft: een dunne bodem, gebakken in een steenoven, knapperige korst en rijkelijk belegd met verse Italiaanse ingrediënten.
 
Fabbrica | Alzaia Naviglio Grande, 70
 

TRATTORIA TOSCANA

Milaan-city-guide

Als je in een ander land bent is er toch niets leukers dan je tussen de locals te begeven? Bij Trattoria Toscana smul je van heerlijke Italiaanse gerechten tegen aantrekkelijke prijsjes in een overdekte binnentuin in Milaan. Súper charmant en súper Italiaans.

Trattoria Toscana | Corso di Porta Ticinese, 58
 

UITGAAN IN MILAAN

 

JUST CAVALLI CLUB

milaan-city-guide

Chiquer dan uitgaan in Milaan wordt het niet. En vooral niet als je besluit je cocktails te nippen in de Just Cavalli Club. In deze über stylish discotheek is stijl alles en een celeb tegenkomen bijna een garantie. De entreeprijs van Just Cavalli Club ligt op zo’n €20 inclusief een drankje, maar is gratis als je voorafgaand in het restaurant dineert. Handig: download voor je bezoek even de app Xceed. Met deze app kun je in enkele gevallen namelijk een gastenlijstplekje voor een clubavond regelen.

Just Cavalli Club | Via Luigi Camoens c/o Torre Branca
 

BYBLOS

Milaan-city-guide

Als je van plan bent er nachtwerk van te maken is club Byblos Milano ook een uitstekende keuze. Met z’n stijlvolle interieur, goede muziek en hoge modellengehalte biedt Byblos tijdens Milan Fashion Week decor van een flink aantal fashion feestjes. Hoewel de drankjes bij Byblos best aan de prijs zijn varieert de entreeprijs met de app Xceed van 0 tot 10 euro.

Byblos Milano | Via Messina, 38