fouten-buitenland-eettafel

Deze fouten wil je in het buitenland níet aan tafel maken

Terwijl op Nederlandse bodem een boer aan tafel de vrije loop laten gaan pure schande is, wordt het tijdens een diner in China juist toegejuicht. Ieder land z’n eigen ‘eet-iquette’ dus, die we vandaag eens haarfijn onder de loep nemen. Read and learn, people.
 

1. Japan

Stel je eens voor dat je op vakantie in Japan bent. Je ontmoet een waanzinnig knappe Japanner, scoort daarmee een eetdate, maar tijdens de date suprême besluit je -zoals je gewoonlijk doet- om op je gemakje de boontjes uit je edamame te zuigen. Niks mis mee zou je denken. Wrong. Zulk eetgedrag is voor de gemiddelde Japanner namelijk een gigantische turn-off. Doodleuk je boontjes uit je edamame zuigen is niet iets wat een dame doet. En een heer al trouwens hélemaal niet. Daarvoor in de plaats knijpen Japanners de peul uiterst voorzichtig open en wippen ze de boontjes er met- of zonder stokjes met beleid uit.
 

2. Italië 

In Nederland een al ietwat gewaagde keuze, maar in la Bella Italië helemaal uit den boze: de welbekende doggy bag. Eten hoor je alleen naar binnen te werken als het net geserveerd is, dus is left-overs mee naar huis nemen volgens de Italianen een flinke no-go. Koude pizza en pasta? Girl, please.

 

3. Spanje

In Spanje is het beheurlijk aso als je voordat je een hap van je voorgeschotelde maaltje neemt, de boel eerst klein gaat zitten snijden. ‘Is prakken dan wel een optie?’ Neen. In Spanje snijd je alleen een stukje van je voedsel af als ‘ie daarna mondwaarts gaat.
 

4. Frankrijk

In Frankrijk is het door Hollandse mannen zo gewaardeerde ‘going Dutch’ geen optie. Heb jij je tafelgenootje uitgenodigd voor een etentje voor twee? Then dinner is on you.
 

 

5. Korea

We achten de kans klein dat het ook maar ergens wél wordt gewaardeerd, maar in Korea word je in ieder geval vol afschuw aangestaard wanneer je tijdens het diner je neus snuit. Daarnaast drink je hier álleen water na de maaltijd en niet tijdens. Waarom? Geen idee, maar luister nu maar gewoon.
 

6. Mexico

In Mexico gaat het gerucht dat toosten met een non-alcoholische versnapering ongeluk brengt. En die regel niet naleven brengt ook nog eens niet alleen jou in de problemen. Ook de persoon waarop getoost moet het bij jouw rebelse toostgedrag ontgelden en is verdoemd tot een zeemansgraf. Doe maar gewoon niet dus. In Argentinië wordt er iets lichter over gedacht, mits je wel twee keer klinkt om het ongeluk af te wenden.
 
Weet jij nog meer geinige no-go’s voor aan de eettafel uit het buitenland? Vertel het ons op Facebook!