bucketlist-in-leven-image-1

Dingen die je dit jaar of sowieso een keer in je leven moet hebben gedaan

De overgang naar een nieuw jaar brengt bij de meeste mensen wat teweeg. Want een nieuw jaar brengt nu eenmaal veranderingen met zich mee. Nieuwe kansen misschien zelfs wel. Wie weet wordt dit nou eens het jaar dat je nu eindelijk potverdorie eens miljonair wordt of finally die té gekke verre reis gaat maken. Tijd dus om de boel eens te concretiseren.
 

Nu afstrepen of een meerjarenplan?

Doelen bereiken geeft energie. En al helemaal als het doelen zijn die buiten je comfortzone vallen. Wij zetten de dingen die je dit jaar of sowieso een keer in je leven moet hebben gedaan voor je in lijstje. Aan jou de keuze: streep je ze dit jaar nog af of wordt het een meerjarenplan?
 

□ #1 In je eentje het vliegtuig pakken

Mensen bespieden terwijl je je favoriete Starbucks beverage wegtikt, ongeneerd veel tax free shoppen zonder van iemand last te hebben: in je eentje de terminals van Schiphol trotseren geeft je een ongekend gevoel van vrijheid. Daarbij is het gewoon een hele bijzondere ervaring om eens in je eentje naar het buitenland te reizen. Je weet wel, een ‘de wereld ligt aan mijn voeten’ idee.
 

□ #2 Een nieuwe taal leren

Het leren van een nieuwe taal is niet alleen erg leuk en geestverrijkend, maar ook nog eens van waarde voor je CV en eventuele reizen die je nog gaat maken. Doe het eventueel met een vriend/ vriendin, zodat jullie samen in een andere taal kunnen smoezen.
 
first-date-citytrip-column
 

□ #3 Van baan wisselen

Als je al je droombaan te pakken hebt, kun je dit puntje overslaan. Zo niet: ga er dan als de bliksem achteraan. Want may we remind you: je werk beslaat het grootste deel van je tijd, dus dan kun je het maar beter naar je zin hebben.
 

□ #4 Iets doen dat je eng vindt

Of je nu besluit je kattenfobie te trotseren door naar een kattencafé te gaan, met je autovrees in de spits over de snelweg sjeest of korte metten met je hoogtevrees maakt door te cliff diving: doe eens iets dat je eng vindt. Wedden dat je er meer voldoening uit zult halen dan je denkt?
 
bucketlist-in-leven-image-2
 

□ #5 Een roadtrip maken

Met je partner, vrienden of wie dan ook: een roadtrip maken is iets dat je sowieso een keer in je leven moet doen. Want hoe fijn is het om met niets meer dan een heerlijke playlist en goed gezelschap hélemaal zelf (oké, en met Google Maps) een toffe bestemming te kunnen vinden? Spreid die vleugels dus maar, sjees door de prachtige berglandschappen van Oostenrijk, vertrek met je vertrouwde bolide naar Zuid-Italië of zoek het wat dichterbij huis en zet koers naar het bourgondische België.
 

□ #6 Een instrument leren spelen

Een instrument kunnen spelen is niet alleen bewezen goed voor je brein, maar ook nog eens voor het ontstressen in drukke periodes. En geef toe: hoe cool is het als je als een rockster kunt pingelen op een gitaar of slaan op drums en dat het ook nog eens een beetje om aan te horen is?
 

□ #7 Vrijwilligerswerk doen

Een keer in een gaarkeuken helpen, langs deuren gaan met een collectebus of het dierenasiel helpen door je tijdelijk over gevonden katjes te ontfermen: vrijwilligerswerk doen kan op talloze manieren. Dus waarom zou je je medemens (of dier) niet eens helpen door je handen vrijwillig uit de mouwen voor ze te steken? Bekijk hier de mogelijkheden.
 
En, welk van deze must-do’s ga jij dit jaar nog van je lijstje schrappen?