nadelen-hebben-super-jacht-image-8

#Luxuryproblems: 5 nadelen van het hebben van een gigantische superjacht

De feestdagen staan weer voor de deur, en dus is iedereen naarstig opzoek naar een aardig presentje voor onder de kerstboom. Speel je met de gedachte een dierbare een gigantische superjacht cadeau te doen? Dan is het wellicht handig om dit artikel even goed te lezen.
 
Daar lig je dan. Aan het zwembad van je gigantische superjacht. De zonnestralen raken je inmiddels prachtig gebruinde huid. Je hebt nu wel even voldoende vitamine D aangemaakt, dus je besluit een hapje te gaan eten. Wat wordt het vandaag: kreeft, kaviaar of de keuze van je chef kok? Nu je buik gevuld is met de meest exotische delicatessen duik je de sportschool in, want we willen wél in shape blijven. Morgen organiseer je namelijk een feest voor de jetset van Ibiza. Althans, je láát het organiseren. Daar heb jij je mensen voor. Het is soms hard werken. Maar niet voor jou, want met 18 bemanningsleden kan je hartstikke fijn delegeren. Ja, het leven als eigenaar van een superjacht is best wel plezant. Toch zitten er ook wat haken en ogen aan het bezitten van zo’n luxueus stukje speelgoed. Wij zetten de 5 grootste nadelen voor je op een rij.
 

1. Brandstof

nadelen-hebben-super-jacht
 
Natuurlijk ligt het eraan hoe vaak je de trossen uit gooit en je de wilde zeeën bevaart, maar ‘even’ simpel bijtanken is er eigenlijk niet meer bij. Per jaar betaal je een kleine 400.000 euro aan brandstof. Vrij prijzig vonden wij.
 

2. Bemanning

nadelen-hebben-super-jacht
 
Die 18 bemanningsleden van jou verwachten allemaal een behoorlijk salaris tegemoet te mogen zien. Hoe groter je jacht, hoe groter de crew. De sultan van Oman voedt de monden van de gezinnen van 154 bemanningsleden met zijn superjacht.
 

3. Onderhoud

nadelen-hebben-super-jacht
 
Het onderhouden van een luxueuze jacht is geen peulenschilletje. Het hele jaar door zal er gesleuteld moeten worden aan jouw persoonlijke Titanic. De kosten? De grootste jacht ter wereld kost jaarlijks zo’n 4.000.000 euro. En dan hebben we het dus alleen over het onderhoud.
 

4. Dokgelden

nadelen-hebben-super-jacht
 
Wanneer jij met andere zaken bezig bent dan met plezier beleven op je superjacht is het wel zo prettig dat jouw baby ergens aangemeerd staat. En dan nog het liefst op een plekje waar je hem even met een gerust hart achter kunt laten. Gebruikmaken van zo’n accommodatie kost je een goede 200.000 euro per jaar.
 

5. Verzekering en belasting

nadelen-hebben-super-jacht
 
Om ervoor te zorgen dat jij vrolijk en onbezorgd kan rondvaren op jouw supersloep is het wel zo verstandig om de juiste verzekeringen te bezitten en netjes je belastingen te betalen. Voor je het weet heb je de belastingdienst aan boord en dat is toch wel een mood killer.
 
Tegenover deze nadelen staan natuurlijk een legio voordelen. Wat ons betreft steekt er één met kop en schouders bovenuit: YOU ARE THE OWNER OF A F*CKING SUPERYACHT!
 
Dat dus…
 
 

Photos via Pinterest