first-date-citytrip

FIRST DATE CITYTRIP: De laatste trein

Eerste afspraakjes zijn áltijd wel een beetje spannend, maar als je dan ook nog eens met je date naar een ander land gaat dan wordt het pas écht een potje peentjes zweten. Rob (30) onderging een ‘first date citytrip’ en vertelt je er de komende weken alles over.
 
We staan aan de rand van een enorm kanaal. Op het moment dat het tot me doordringt dat we de weg volledig kwijt zijn geraakt begint het zachtjes te regenen. Ik neem de kaart van haar over. Op pijnlijke wijze is vanavond eens te meer duidelijk geworden dat vrouwen niet kunnen kaartlezen. Door haar gepruts ben ik nu gebombardeerd tot onze laatste hoop. Die laatste trein wacht op niemand. Terwijl ik nog middenin het proces zit om onze huidige locatie in kaart te brengen komt er plotseling een man het pad op rennen. Met een kort broekje en een lamp op zijn hoofd sprint hij ons zo voorbij. Voordat ik hem om de weg naar het station kan vragen is hij weer uit zicht. Waarom heeft deze meneer zo’n haast? Is hij misschien ook onderweg naar het station? Niet veel later volgen er meer renners. Er lijkt zich in het donker een soort hardloopwedstrijd af te spelen. Als vuurvliegjes bewegen ze zich voort op het onverlichte pad. We besluiten deze mysterieuze lopers te volgen. Langs de route staat een man in fluorescerende kleding om te voorkomen dat de hardlopers van het pad geraken. Na een korte interactie weet hij ons precies te vertellen waar het station is. Wonder boven wonder halen we de laatste trein.
 
Eenmaal terug in het hotel bespreken we onze dolle avonturen nog even met de receptioniste, alvorens we moe maar voldaan weer in onze hotelkamer belanden. De spanning die ik de eerste nacht voelde is nu compleet verdwenen. We hebben elkaar vandaag écht leren kennen. Iets wat in mijn beleving  onmogelijk is na een paar afspraakjes met iemand in Nederland. Ik ben hartstikke veel te weten gekomen over haar en zij over mij. Gewoon door samen tijd door te brengen en elkaar mee te maken in allerlei verschillende omstandigheden. We hebben gesproken over ons verleden. Belangrijke momenten die we hebben meegemaakt. We hebben het gehad over de toekomst. Wat willen we bereikt hebben aan het eind van de rit? Hoe denken we daar te gaan komen? Gespreksstof die je normaal gesproken niet zo snel hebt op een eerste date. Misschien staat deze citytrip ook wel gewoon gelijk aan 10 dates in Nederland. Morgen vliegen we weer naar huis. Ik vraag me af hoe het verder gaat lopen tussen ons als we terug zijn. Nu eerst maar eens lekker gaan slapen. Welterusten.