nederlandse-dingen-mist-buitenland

Deze Nederlandse dingen mis je als je een tijdje in het buitenland zit

Na een tijdje in het buitenland te hebben vertoeft weten wij als geen ander welke Hollandse lekkernijen en gadgets in de buitenlandse schappen ontbreken. Deze Nederlandse dingen mis je als je een tijdje in het buitenland zit.

 

1. Pindakaas

giphy-2
 
Deze had je waarschijnlijk wel aan zien komen, want een beetje Hollander weet dat onze pindakaas gewoon de beste is. Smeuïg, met nootjes, zonder nootjes: de wereld van de Nederlandse pindakaas is ongekend groot and we love it.
 

2. Brood

giphy-3
 
En als je dan al pindakaas in het buitenland hebt, stuit je vaak meteen al op het volgende probleem: er is geen geschikt brood om dat lichtbruine wondergoedje op te kunnen smeren. Op een of andere mysterieuze wijze is het brood in het buitenland in de meeste gevallen namelijk niet te kanen. De boterhammen zijn of te zoet, of te flauw of gewoonweg niet te nassen. En wij, on the other hand, hebben brood in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren met stuk voor stuk een overheerlijke smaak. Nee, niets haalt het bij onze vertrouwde Oer-Hollandse bammetjes.
 

3. (Jongbelegen) kaas

giphy-4
 
Kazen zat in Spanje en Frankrijk, maar die heerlijke jongbelegen Goudse kaas die ons in Nederlandse supermarkten wordt aangeboden valt gewoonweg niet te overtreffen. Zalig op een tosti, of om er gewoon snel een plakje van achterover te werken.
 

4. Kaasschaaf

tumblr_lybv6ype8q1qdshi4o1_500
 
De kaasschaaf hebben we oorspronkelijk te danken aan de Noren, maar er valt anno 2016 geen Nederlands huishouden bedenken waar deze fantastische gadget niet te vinden is. Met héél goed zoeken is een plakkensnijder wel ergens te vinden (veelal dan gebruikt om komkommers mee te schillen), maar het meeste schilwerk wordt in het buitenland gewoon met een mesje gedaan.
 

5. Stroopwafels

oie_vgrxret7lwxv
 
Laten we gewoon even zeggen waar het op staat: stroopwafels zijn gewoonweg fantastisch. Voor ons dan ook een wonder dat ze internationaal gezien nog niet hun doorbraak hebben gemaakt.
 

6. Water uit de kraan drinken

giphy-5
 
Een lekker slokje uit de kraan drinken is in Nederland de gewoonste zaak van de wereld, maar staat in menig ander land synoniem voor een dag op de wc moeten doorbrengen.
 

7. Engelstalige televisie

giphy-6
 
Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland… Nasynchronisatie is a bitch. Want een acteur als Morgan Freeman met een hoog Italiaans stemmetje horen brabbelen is gewoon niet oké.
 
 
Deze dingen hebben wíj echt gemist toen we een tijdje in het buitenland zaten. Wat mis jij nog aan dit lijstje?
 
 
Gifs via: Giphy