vetste-waterglijbanen-wereld-brazilie-1

Dit zijn de 3 vetste waterglijbanen ter wereld

Je zal ‘t misschien al een tijdje niet gedaan hebben: een ouderwets potje glijden van een waterglijbaan. Logisch, want in Nederland is dat in de meeste gevallen dan ook een weinig spectaculaire beleving. Deze 3 vette waterglijbanen bewijzen in ieder geval dat van de waterglijbaan gaan niet bepaald kinderachtig hoeft te zijn.
 

1. Leap of Faith | Bahama‘s

Dit zijn de 3 vetste waterglijbanen ter wereld

Voor de thrill seeker die een retourtje Bahama’s op de planning heeft is de Leap of Faith slide wel het overdenken waard. De twintig meter hoge waterglijbaan is gebouwd in de vorm van een eeuwenoude Mayatempel en staat dus garant voor meters glijdplezier. Klein detail: de baan eindigt in een blauwe lagune vol met haaien, waar je in een doorzichtige buis tussendoor glijdt. Bekijk hier een video van dit glijdavontuur.
 

2. Flume Water Slide | Big Island, Hawaï

Dit zijn de 3 vetste waterglijbanen ter wereld

Ook als je niet van plan was om ooit naar Hawaï te gaan, brengt de Flume Water Slide je misschien wel op andere gedachten. Voor deze glijbaan dien je trouwens wel wat moeite te doen, want voordat je ‘m vindt moet je wel eerst 800 meter door een tunnel wandelen. De water slide ligt aan de rand van de Waipi’o Valley, in het Hamakua District van de Big Island van Hawaï. Oh ja, en niet onbelangrijk: de glijbaan ligt op een privéterrein, dus vraag wel eerst even toestemming om het gebied te betreden. Check hier de video!

 

3. Insano | Fortaleza, Brazilië

Dit zijn de 3 vetste waterglijbanen ter wereld
De naam ‘Insano’ heeft water slide in Brazilië niet voor niets gekregen. Want eerlijk is eerlijk: een beetje gek moet je wel zijn om van deze waterglijbaan af te willen glijden. Wie van de Insano afglijdt kan namelijk rekenen op een snelheid van ruim honderd kilometer per uur en het afleggen van een afstand van 41 meter in vijf seconden. Hoewel de glijbaan jarenlang aan kop ging in de Guinness Book of World Records, heeft de waterglijbaan overigens inmiddels wel z’n plekje moeten afstaan aan Amerikaanse waterglijbaan Verrückt. Die gaan we je trouwens maar even niet aanraden, want daar is afgelopen zomer een ernstig ongeluk mee gebeurd. Neem hier een kijkje voor de video van waterglijbaan Insano!