nederlanders-gekke-dingen

4 dingen die we in Nederland doen en eigenlijk best gek zijn

Eigenlijk zijn wij Nederlanders maar een eigenaardig volk. Want waar in de wereld feliciteer je nou de achterbuurman met de jarige en eet je een pannenkoek als avondmaal? Nergens, kunnen we je vertellen. We brengen 4 dingen die we in Nederland doen en eigenlijk best gek zijn voor je in kaart.

 

1. Drie kussen geven

badkiss30rock

Laten we wel wezen; zoenen hoeft echt geen naar klusje te zijn, maar overdrijven is wel een vak. In de meeste landen is een begroeting met een enkele wangkus of twee zoenen de norm, maar wij Nederlanders trakteren de boel gewoon op drie uitgebreide smakkerds. En juist die derde, voor menig buitenlander oh zo onverwachte, zoen levert dan ook nogal eens ongemakkelijke situaties op. Voor je het weet ben je namelijk slachtoffer van een Spaanse cobra.

 

2. Iedereen feliciteren met de jarige

giphy

Je kent het ritueel vast wel. Je komt aan op een verjaardag, geeft de jarige job drie smakkerds en mag vervolgens ook nog even heel de huiskamer afwerken met handjes en gefeliciteer. Typisch Nederlands, want al mijn buitenlandse kennissen snappen geen bal van deze gewoonte. En hoewel het natuurlijk best sympathiek is om die vage gast die je nog nooit eerder hebt gezien te verblijden met een felicitatie met z’n oude studiegenoot, slaat het in werkelijkheid helemaal nergens op. Wat ons betreft schaffen we deze nare habbit dan ook gewoon per direct af en zwaaien we voortaan gewoon even naar de rest van het feestgedruis.

 

3. Zoete meuk als avondeten

giphy-3

De gemiddelde Spanjaard lacht je vol in je gezicht uit als je vraagt of hij wel eens pannenkoeken als avondmaal heeft verorberd. Want ook dat, landgenoten, is een eigenaardige Hollandse gewoonte (die overigens in onze ogen hélemaal niet vervelend is).

 

4. Veel, maar dan ook véél, vragen stellen

681492

We kunnen het allemaal nog zo goed bedoelen, maar wij Nederlanders zijn potverdorie toch een stel nieuwsgierige aagjes. ‘Was alleen maar uit interesse, hoor.’ Cut the crap, je weet zelf ook wel dat ‘t pure nieuwsgierigheid is. We vragen veel, we vragen gedetailleerd en proberen je daarmee helemaal uit te pluizen. Leidt er vaak toe dat we als ietwat brutale mensen worden gezien.

 

Wat vind jij een Nederlandse eigenaardigheid die aan dit lijstje ontbreekt?