first-date-citytrip-venetie

FIRST DATE CITYTRIP: Het bed dilemma

Eerste afspraakjes zijn áltijd wel een beetje spannend, maar als je dan ook nog eens met je date naar een ander land gaat dan wordt het pas écht een potje peentjes zweten. Rob (30) onderging een ‘first date citytrip’ en vertelt je er de komende weken alles over.

 

Enkele uren nadat we elkaar voor de eerste keer in levende lijven hebben ontmoet zitten we naast elkaar in het vliegtuig. Ik moet wederom constateren dat de combinatie van lange benen (ik ben 1.90) en Economy Class resulteert in te weinig beenruimte en dus ongemak. Ongemakkelijk is het met mijn reisgezelschap trouwens allerminst. Tijdens de vlucht gaan we door een groot deel van de playlist op mijn telefoon. Tot ze het zat is en haar eigen muziek tevoorschijn haalt. Als fervent liefhebster van techno zijn mijn top 40 liederen haar een doorn in het oog. Na zo’n twee uur vliegen wordt de landing ingezet. De uren zijn letterlijk voorbij gevlogen. Wanneer het uitgeklapte landingsgestel de grond raakt dringt het tot me door. We zijn in Venetië! Onder luid applaus voor de prestatie van onze piloot (vind ik raar) verlaten we het vliegtuig. Ze heeft van tevoren een taxi besteld (impressed) die ons netjes van Aeroporto di Venezia Marco Polo naar het hotel transporteert. Voor ik het weet staan we voor de deur van onze thuisbasis dit weekend: Villa Odino.

 

Het is inmiddels middernacht. Een lieftallige dame van middelbare leeftijd heeft ons zojuist ingecheckt. Op het moment dat we richting de hotelkamer lopen schieten er een aantal vragen door mijn hoofd. Staat er binnen een tweepersoonsbed? En zo ja, slapen we er samen in vannacht of accepteert ze een nachtelijke sessie op de erbarmelijk koude vloer? Ikzelf ben de moeilijkste niet. Indien ze met haar hand op de Bijbel zweert dat ze van me af kan blijven dan ben ik eventueel bereid haar in mijn bed toe te laten. Nog druk worstelend met deze uiterst gecompliceerde levensvragen opent ze de deur. Eén bed: kingsize. Aantal Bijbels: geen. Ik had een tot in detail uitgewerkt plan voor elke mogelijke situatie waarin ik terecht kon komen. Maar een Italiaanse hotelkamer zonder Bijbel? Nee, die had ik niet zien aankomen. Op momenten als deze flitst het leven aan je voorbij. De wijze lessen van mijn grootvader, mijn studie. Alles lijkt slechts voorbereiding te zijn geweest op een vurige nacht in Venetië. Ze kijkt me aan om zich vervolgens in de badkamer even op te gaan frissen. Achter een gesloten deur hoor ik de douchecabine opengaan. Het geluid van stromend water vult de ruimte van onze hotelkamer. Ik knijp mezelf in mijn arm. Gebeurt dit allemaal echt? Ja, dit gebeurt echt. Dit is nacht één van mijn first date citytrip.