5-eilanden-omringd-door-dieren

Op deze 5 eilanden ben je omringd door dieren

Dieren zijn leuk. Sterker nog, vaker dan me lief is heb ik liever dieren om me heen dan mensen. Goed nieuws voor animal addicts onder ons: op deze 5 eilanden ben je namelijk omringd door de meest schattige dieren.
 

1. Tashirojima, Japan

5-eilanden-omringd-door-dieren

Cat ladies opgelet: op het Japanse eiland Tashirojima vind je namelijk meer katten dan mensen. De mensen die op dit eiland wonen geloven dat katten de belichaming zijn van geluk en fortuin, en vinden het dan ook geen enkel probleem om de katten dagelijks te voeden en te verzorgen. Om gedoe te voorkomen zijn honden overigens niet welkom op Cat Island.
 

2. Big Major Cay Island, Bahama’s

5-eilanden-omringd-door-dieren

Over Big Major Cay Island, aka Pig Island, van de Bahama’s hebben we al eens eerder geschreven. Want hier, pendelend tussen de hagelwitte stranden en helderblauwe zee, vind je een gigantische hoeveelheid van schetige ronddobberende biggetjes.
 

3. Okunoshima Island, Japan

5-eilanden-omringd-door-dieren

Bestaat er iets fijners dan knuffelen met een lief konijntje? Knuffelen met 10.000 lieve konijntjes. Op Okunoshima Island barst het van de bunnies.
 

4. Assateague Island, Amerika

5-eilanden-omringd-door-dieren

Op Assateage Island, een eilandje gelegen in het Amerikaanse Maryland kun je kuddes paarden in het wild bewonderen. Ze berijden wordt niet aangeraden, maar de echte dare devil mag ‘t van ons best proberen.
 

5. Cayo Santiago, Puerto Rico

5-eilanden-omringd-door-dieren

Cayo Santiago, ook wel Monkey Island genoemd, is een eilandje dat aan de oostelijke kust van Puerto Rico prijkt. Maar hoewel je als toerist helaas geen toegang tot dit aapjesparadijs hebt, kun je de 1.200 apen wel van dichtbij aan de overkant van het water bewonderen.

 

Naar welk eiland ga jij wel nú je ticket boeken?