first-date-citytrip-column

FIRST DATE CITYTRIP: Next stop Schiphol Airport

Eerste afspraakjes zijn áltijd wel een beetje spannend, maar als je dan ook nog eens met je date naar een ander land gaat dan wordt het pas écht een potje peentjes zweten. Rob (30) onderging een ‘first date citytrip’ en vertelt je er de komende weken alles over.
 
Ik sta op, pak mijn koffer en loop richting de deur. Het volgende station is tevens de eindbestemming van deze trein: Schiphol Airport. De deur gaat open. In een wirwar van reizigers weet ik mijn weg naar de roltrap te vinden. Eenmaal boven aangekomen, kijk ik op mijn telefoon. Een berichtje van mijn partner in crime. Ze zou direct vanuit werk naar het vliegveld rijden, maar geeft nu aan iets verlaat te zijn. Ze stelt voor om voorbij de security af te spreken. Het komt nu echt dichtbij. Ze lijkt het allemaal nog steeds door te willen zetten. Ik sluit aan in de lange rij voor de security. Zo onopvallend mogelijk kijk ik om me heen. Misschien staat zij hier inmiddels ook al ergens tussen. Met grote nauwkeurigheid scan ik de omgeving, zonder succes. Met een quasi nonchalante houding passeer ik de controle, wanneer mijn ogen nog een laatste maal de mensenmassa verkennen. Dan opeens zie ik haar staan. In een vloeiende beweging weet ik mijn blik af te wenden. Heeft ze mij ook gezien? Ik weet het niet. Een uitstekend moment om nog even het urinoir te bezoeken, moet ik hebben gedacht, waarna ik de toiletruimte betreed. Voorlopig een laatste moment alleen. Ik heb het me net gemakkelijk gemaakt, wanneer ik door mijn broekzak heen de vibratie van mijn telefoon voel: een nieuw whatsapp bericht.
 
first-date-citytrip-column-image-8
 
Oké, ze heeft me gespot. Tijd om het toiletbezoek af te ronden. Ik was mijn handen, droog ze af en kijk nog even gauw naar mijn reflectie in de spiegel. Aan mijn haar gaat het niet liggen. Ik grijp naar de hendel van de deur en kijk op een afstand van zo’n 15 meter bijna direct in haar ogen. Ze begint te lachen. We lopen op elkaar af en breken direct het ijs door elkaar een kus op de wang en een warme omhelzing te geven. Na deze eerste fysieke kennismaking stelt ze voor om nog wat te gaan drinken. Blijkbaar houdt ze van bier. Naast bier lijkt ze ook mijn humor (een tikkeltje droog en bij vlagen sarcastisch) te kunnen waarderen. Het feit dat ik de katalysator van haar lach ben resulteert in een confidence boost: ik ben in bloedvorm. Een klein uurtje en twee biertjes later vertrekken we in gezelschap van onze koffers richting de gate. Het vliegtuig wacht en volgens mij heb ik je nog niet eens verteld waar naartoe we vertrekken. Ik zal je niet langer in spanning houden. Of misschien toch wel?