first-date-citytrip

FIRST DATE CITYTRIP: De zoektocht

Eerste afspraakjes zijn áltijd wel een beetje spannend, maar als je dan ook nog eens met je date naar een ander land gaat dan wordt het pas écht een potje peentjes zweten. Rob (30) onderging een ‘first date citytrip’ en vertelt je er de komende weken alles over.

 
Iemand ontmoeten is tegenwoordig, met het brede aanbod van datingapps, niet extreem ingewikkeld meer. Iemand ontmoeten waarmee je een first date citytrip wilt ervaren is daarentegen iets gecompliceerder. Een sociaal type, spontaan, avontuurlijk en het liefst ook nog enigszins easy on the eyes. Waar ging ik dat vinden? Op Tinder? Als single anno 2016 is het bijna ongewoon om niet mee te doen aan het swipe geweld dat deze populaire applicatie herbergt. Op zich niets mis mee, maar ik gooide het toch liever over een andere boeg. Heb je wel eens gehoord van The Inner Circle? Een datingsite gevuld met profielen van hogeropgeleiden (en ik), waar je door reeds uitverkorene leden voorgedragen dient te worden om een plekje in de cirkel te mogen bemachtigen? Dit was de plek waar ik haar voor het eerst sprak. Ze was een expat, woonachtig in Amsterdam en net als ik een jonge dertiger. Naast de foto’s op haar profiel (what can I say) was het haar spontane manier van communiceren die me inspireerde om het plan aan haar voor te leggen. Voor de volledigheid: ik kende haar net, mijn voorstel kwam uit het niets en dit was haar reactie.

 
first-date-citytrip
 
Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat ze zó positief zou reageren, maar de spreekwoordelijke deur was geopend. Nu was het tijd om door te pakken en met concrete ideeën te komen. Wat zou de bestemming worden? Het liefst niet te ver weg, want urenlang op een vierkante meter samen in een vliegtuig zitten, dat kon zomaar eens heel erg ongemakkelijk worden. We besloten samen dat de reisduur niet langer dan 3 uur mocht zijn. Een legio aan opties viel daarmee af. Om het avontuur compleet te maken wilden we een stad bezoeken waar we allebei nog nooit geweest waren. Een onbekende stad ontdekken met een onbekende: dat was het plan. En opeens wist ik het. Dit werd onze stad.