first-date-citytrip-column

FIRST DATE CITYTRIP: Een vleugje verstandsverbijstering

Eerste afspraakjes zijn áltijd wel een beetje spannend, maar als je dan ook nog eens met je date naar een ander land gaat dan wordt het pas écht een potje peentjes zweten. Rob (30) onderging een ‘first date citytrip’ en vertelt je er de komende weken alles over.
 
Daar zit ik dan. In de trein naar Schiphol Airport. Het is net na etenstijd op de vooravond van een weekend, wanneer de conducteur op zijn fluitje blaast en de alom geroemde Sprinter van de Nederlandse Spoorwegen in beweging komt. Tot mijn verbazing vertrekken we exact op het geplande tijdstip. Een zorg minder, want er is weinig vervelender dan je te moeten haasten op een vliegveld. Ik tracht elke vorm van stress buiten te sluiten, zeker vandaag. Waarom voel ik dan toch een zekere spanning opkomen? Het is de gedachte dat ik zojuist ben begonnen aan een avontuur. Niet wetende wat zich er zal gaan afspelen de komende uren en dagen. Mijn grootste uitdaging op het gebied van daten staat op het punt om van start te gaan: een first date city trip.
 
Het recept: 1 vliegtuig, 2 vrijgezelle mensen en een vleugje verstandsverbijstering. Een cocktail van plannen waarvan je op voorhand geen idee hebt hoe het zal gaan smaken. Gewaagd? Zeker. Gestoord? Enigszins. Tegelijkertijd echter ook een uitdaging om iemand te leren kennen in een compleet andere setting dan gebruikelijk is voor een eerste ontmoeting. Ik had het wel een beetje gezien met de standaard drankjes op een standaard terras in een standaard stad. Ik wilde iets anders, iets origineels en ver buiten mijn comfort zone. Het idee was hiermee geboren, maar het recept was duidelijk: 2 vrijgezelle mensen. Om de theorie in de praktijk te brengen was er dus een partner nodig. Iemand die dusdanig ruim van geest was om dit op het eerste oog volstrekt idiote plan met me uit te willen voeren. Makkelijker gezegd dan gedaan zou je denken.