pink-heaven-roze-lagoons-spanje-mexico

PINK HEAVEN: Roze lagoons in Spanje en Mexico

Toen ik de eerste foto van een roze lagoon in Mexico op Instagram voorbij zag komen wist ik het zeker: hier moest en zou ik meer informatie over vergaren. En verrek: blijk je ook nog eens in zo’n roze zoutwatermeer in Spanje te kunnen badderen. Lees snel meer.
 

Las Coloradas, Mexico

Las Coloradas was dus het eerste roze pareltje dat ik voorbij had zien komen. Zó ontzettend roze, dat je bijna zou denken dat ‘t nep is. Toch is deze lagoon hartstikke écht, natuurlijk en ook nog eens wetenschappelijk uit te leggen. Dit meer is te vinden bij een kleine visserdorpje van Las Coloradas in Mexico en heeft z’n mooie roze kleurtje te danken aan rode plankton en pekelgarnalen, die het water verven met hun natuurlijke chemicaliën. Om het sprookjesachtige plaatje af te maken is het landschap ook nog gedecoreerd met zout, doordat Las Coloradas ooit een mijndorpje was.

 

pink-heaven-roze-lagoons-spanje-mexico

pink-heaven-roze-lagoons-spanje-mexico
 

Las Salinas de Torrevieja, Spanje

Iets dichterbij huis is de Salina de Torrevieja in het Spaanse Alicante, die ook nog eens in de boeken staat als een van de grootste zoutmeren van Europa. Niet alleen is dit meer zo roze als het maar zijn kan, maar het water is ook nog eens ontzettend goed voor je huid. Smeer jezelf dus rijkelijk in met de modder en laat ‘t goed opdrogen. Nadat je je lichaam het moddermasker hebt aangemeten spoel je jezelf weer af in het water. Ohja, en zorg trouwens wel dat je waterschoenen bij je hebt, want de zoutkristallen die aan de bodem vastzitten zijn flink scherp!
 

pink-heaven-roze-lagoons-spanje-mexico

pink-heaven-roze-lagoons-spanje-mexico

Foto’s via Pinterest.